Stichting Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland

ADRKF - BolswardU kunt zoeken op (een deel van) de Titel, achternaam van de auteur, het onderwerp, een willekeurig woord of een combinatie hiervan.
(minimaal 3 letters invoeren waar op gezocht moet worden)

 
Titel:
Auteur:
Onderwerp:
Willekeurig woord:


De bibliotheek van het Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland is een zogenaamde presentiebibliotheek. Dat wil zeggen dat de boeken aanwezig zijn ter inzage, maar NIET uitgeleend worden. U kunt de boeken bekijken en eventueel de inhoud (deels) overnemen. Als U aangeeft welk boek U in wilt zien, dan wordt dit door de aanwezige bibliothecaris ter plaatse aan U verstrekt.

De catalogus van onze bibliotheek bevat op dit moment zo’n 5500 titels, en wel over Friesland, R.K. Friesland, R.K. Nederland en de R.K. Kerk in het algemeen. De boeken staan bij ons in de kast volgens onderstaande rubrieken, met tussen haakjes erachter het huidige aantal exemplaren: Kerkboeken (2265), Historie (1385), Pastoraal (525), Personen (435), Onderwijs & Opvoeding (180), Tijdschriften (116), Naslagwerken (40), Zangbundels (135), Genealogie (165), Kunst (107), Missie (40).

Uiteraard ontvangen wij regelmatig nieuwe schenkingen en wijzigen de aantallen zich haast per week. Mocht u over voor ons geschikte boeken beschikken die u niet meer gebruikt, dan houdt het ADRKF zich aanbevolen deze van u over te nemen en een plaats te geven in haar bibliotheek.
error: Content is protected !!
Scroll naar top